ManyPets

manypets bakgrund hund

Helt ny utmanare med ett komplett erbjudande

ManyPets (tidigare Bought By Many) är ett av Sveriges nyaste tillskott när det kommer till hundförsäkringar. Manypets har sitt fokus på djurförsäkringar och erbjuder enligt dem själva ”omfattande skydd till bra priser”. Försäkringen innefattar flertal helt nya typer av förmåner som vi tittar närmare på i denna recension.

ManyPets grundades 2012 till följd av ett växande missnöje av allt dyrare och krångligare försäkringar. Idag är försäkringsbolaget en av de ledande aktörerna för djurförsäkringar i Storbritannien med ett koncept som bygger på prisvärda försäkringar med tydliga villkor framtagna specifikt för hund- och kattägare. ManyPets har över en halv miljon kunder och har det senaste åren legat i topp bland nöjdast försäkringskunder.

ManyPets kontaktuppgifter

Kontaktuppgifter

Hemsida

https://manypets.com/se/

Telefon

Kundtjänst på telefon 041 088 02 02

Öppettider

Måndag till fredag: 09.00 – 17.30

E-post och kontakt

E-post: djursupport@manypets.com

Meddelande och Live Chat här

Adress

ManyPets Betyg

9.3
Betyg

Ett komplett försäkringslaternativ

På Försäkrahunden har vi väntat länge på ett försäkringsbolag som väljer att utmana och förbättra villkoren för hundägare. ManyPets må vara nya i Sverige men deras försäkringar Standard och Premium är väldigt bra. Inga restriktioner för olika raser kombinerat med en erfaren kundtjänst, helt nya typer av förmåner och flexibel självrisk med en självriskperiod på ett försäkringsår placerar ManyPets i toppen av vår jämförelse.

9.3Vårt Betyg
Försäkringsskydd
10
Självrisk
9
Villkor
9.5
Rabatt och priser
8.4
8.9Läsarnas Betyg
Försäkringsskydd
9
Självrisk
9.1
Villkor
9.1
Rabatt och priser
8.6

Plus
 • Bästa hundförsäkringen enligt Konsumenternas
 • Självriskperiod på ett år dagar och 0 kr som alternativ i fast självrisk
 • Teckna från 4 veckors ålder eller för äldre hund - inget ålderstak
 • Marknadens högsta ersättningsbelopp och inkluderad livförsäkring med premium
 • Samma försäkringsnivå när hunden blir äldre
Minus
 • ManyPets BAS täcker ej medicin och tandvård
 • Bolaget är inte lika etablerade på markanden som många konkurrenter

Lämna en kommentar  |  Läs kommentarerna

FÖRSÄKRINGSSKYDD

Vad ingår i ManyPets Hundförsäkring?

Likt många andra försäkringsbolag har ManyPets (f.d. Bought By Many) delat upp sitt skydd i nivåer så att det ska täcka olika behov. Försäkringen går att teckna med tre alternativ som är Bas, Standard och Premium. Bas erbjuder ett grundskydd som täcker bland annat veterinärvårdskostnader, dolda fel och FirstVet rådgivning. Därefter erbjuder de andra nivåerna utökat skydd tillsammans med högre försäkringsbelopp. Upplägget är likt många andra försäkringsbolag ett bra sätt att nå ut till alla typer av försäkringsbehov.

  » ManyPets – Bas
  » ManyPets – Standard
  » ManyPets – Premium

Vad vi framförallt gillar är att det verkar som ManyPets är en av få aktörer som verkar lyssnat på sina kunders behov. Utöver villkor som ligger i framkant har de även valt att inkludera nya typer av förmåner som vi länge väntat på inom den svenska djurförsäkringsmarknaden.

Försäkringsvillkoren på sidan är från 2020-06-22 vilket är det senast tillgängliga, sidan uppdaterades 2021-05-29. För att läsa samtliga försäkringsvillkor för ManyPets hundförsäkring kan du öppna länken nedan.

ManyPets Försäkringsvillkor och Förköpsinformation
https://manypets.com/se/

Veterinärvård

Alla raser är välkomna utan begränsningar
Äntligen ett försäkringsbolag som valt att helt skippa alla typer av begränsningar och restriktioner för vanliga raser som bostonterrier, mops, engelsk och fransk bulldogg. Vi på Försäkrahunden hoppas att fler försäkringsbolag tar efter här, då vi vet att det är en av de vanligaste fallgropparna när det gäller nekad ersättning. Dessutom gör det att försäkringsvillkoren blir betydligt svårare att få en översikt på.

  » Alla raser kan tecknas helt utan restriktioner om vad som ingår eller ej för din hundras.

Teckna redan vid 4 veckor och inget ålderstak
Den lägsta teckningsåldern för Manypets hundförsäkring är vid 4 veckors ålder vilket är två veckor tidigare än hos de flesta försäkringsbolagen som brukar vara 6 veckor. Som valpägare kan det vara en stor fördel då första veckorna oftast innefattar sin beskärda del av stressmoment. För dig med en äldre hund finns ingen övre åldersgräns på Standard eller Premium försäkringsalternativen (endast bas). Generellt brukar det hos många djurförsäkringar inte gå att teckna en försäkring efter 7 års ålder.

  » Du kan teckna från 4 veckors ålder eller om din hund är inne på sina äldre dagar.

Samma ersättningsbelopp livet ut och en självriskperiod som är ett helt försäkringsår
En annan viktigt punkt gäller veterinärvårdsbeloppet. Här är det vanligt att försäkringsbolagen väljer att efter en viss ålder börja sänka ersättningen år för år. ManyPets har valt att inte sänka försäkringsbeloppet när din hund blir äldre vilket kan spara dig åtskilliga tusenlappar när risken för veterinärbesök ökar. Självriskperioden (bara en fast självrisk även vid flera besök) som är ytterligare en viktig aspekt är satt till ett försäkringsår vilket är det högsta på marknaden, till och med är längre än Moderna som har 180 dagar.

  » ManyPets erbjuder samma ersättningsbelopp livet ut samt ett försäkringsår i självriskperiod.

Karenstid och försäkringsbyte
Karenstiden för ManyPets är 14 dagarna från att du tecknar, med andra ord betalas ingen ersättning ut under denna tid. Däremot gäller inte karenstiden om ditt djur var försäkrat hos ett annat försäkringsbolag fram till startdatumet för den nya försäkringen. Det är med andra ord ingen karensrisk att byta till ManyPets. En sista sak som är värt att nämna är att veterinärvårdsförsäkring inkluderar om din hund behöver somna in vilket inte alltid är en självklarhet eller kräver tillägg hos andra bolag.

  » 14 dagars karenstid eller 0 dagar om du har en tidigare hundförsäkring

Nytt från augusti är att försäkringen tecknas innan valpen är 16 veckor gammal och det finns ett högst sju dagar gammalt veterinärvårdsintyg från leveransdag utgår ingen karenstid.

Försäkringsnivå

ManyPets Bas 

En enklare form av grundförsäkring
Nästan alla försäkringsbolag erbjuder ett enklare grundskydd för olycksfallsersättning och det gör även ManyPets. Manypets Bas täcker upp till 30 000 kr i veterinärvårdskostnader och här inkluderas bland annat dolda fel, tandskador vid olycksfall och FirstVet fri rådgivning.

Tänk på att Bas är precis vad det låter, en billig typ av grundskydd som är bättre en ingen försäkring men saknar samma fullgoda skydd som många andra alternativ. Vi förespråkar sällan bas alternativen hos något försäkringsbolag för den som förväntar sig en hundförsäkring med bra skydd och ersättning. Ett ersättningsbelopp om 30 000 kr räcker till de flesta olyckorna men när det kommer till andra sammanhang kan det låta som mycket men för många veterinärbehandlingar krävs tyvärr det dubbla eller mer.

ManyPets Standard 

Ett genomtänkt försäkringsskydd
Med Manypets standard får du ett fullgott försäkringsskydd som i förhållande till konkurrerande försäkringar i samma ersättningsklass är en av de bästa alternativen. I Manypets standard är ersättningsbeloppet 60 000 kr och i försäkringen ingår delarna som står nämnda i ”Veterinärvård”-stycket och utöver dessa inkluderas: dolda fel, tandsjukdomar, tandvård, medicin, MR/CT-röntgen, strål- och cellgiftbehandling och rehabilitering (6 000 kr). Manypets Standard fick i konsumenternas försäkringsbyrås oberoende jämförelse 2021 näst högst poäng med 4.5 av 5 möjliga i försäkringsskydd strax efter Manypets premium som toppade listan.

Nya typer av försäkringsförmåner
ManyPets har också lagt in lite mer ovanliga förmåner så som hjälp vid beteenderubbningar, ersättning för ordinerat foder (3 000 kr), ersättning vid avlivning (2 000 kr), ersättning om någon tar hand om din hund vid nödsituation samt skydd inom hela EU.

ManyPets Premium 

Sveriges mest kompletta hundförsäkring
I ManyPets premium ingår ett av marknadens mest kompletta försäkringsskydd. Försäkringen hamnade i särklass högst upp på listan i konsumenternas försäkringsbyrås jämförelse 2021 av hundförsäkringar med 4.7 av 5 möjliga poäng. Detta genom en kombination av veterinärvården, självrisk, livförsäkring och begränsningar.

Högst skydd av samtliga försäkringsbolag
Premium har ett försäkringsskydd på 140 000 kr (högst på marknaden) och här inkluderas allt som nämnts i ”Veterinärvård” samt delarna som ingår i Standard tillsammans med en livförsäkring. Den stora skillnaden förutom det höga ersättningsbeloppet är blandat annat skydd upp till 70 000 kr om din hund springer bort, blir stulen eller avlider. Ordinerat foder upp till 7 000 kr och en rehabiliteringsnivå på 14 000 kr.

Försäkringsnivå
Belopp
MR/CT
Medicin
Dolda Fel
Rehab
Bas
30 000 kr
Ingår ej
Ingår ej
Ingår
Ingår ej
Standard
60 000 kr
Ingår
Ingår
Ingår
6 000 kr
Premium
140 000 kr
Ingår
Ingår
Ingår
14 000 kr

SAMMANFATTNING TABELL

ManyPets Bas Standard Premium
Dolda fel
Tandvård *
Medicin
Rehabilitering
Beteenderubbningar
Ordinerat foder
MR-, CT- och scintigrafi
Ersättning vid avlivning
Fri rådgivning via FirstVet
Livförsäkring
*Endast tandskador

SJÄLVRISK

En flexibel självrisk

Självrisk är en av de viktigaste delarna för att beräkna kostnaderna för din hundförsäkring. Försäkringsbolagen delar upp självrisken i två delar, en fast självrisk och en rörlig. Lägre rörlig och fast självrisk ökar månadspremien och tvärtom. Du avgör själv hur du vill lägga upp din självrisk där den rörliga kommer som två alternativ, 15 % och 25 %. Den rörliga självrisken betalas för varje veterinärbesök.

Välj själv om du vill ha fast självrisk eller inte
För den fasta självrisken har ManyPets tagit fram ett nytt koncept. Här går det nämligen välja mellan 0 kr, med andra ord ingen fast självrisk alls, 1 500 kr och 3 500 kr. Den fasta självrisken betalar du endast en gång per försäkringsår. Om din hund blir sjuk och behöver fler veterinärbesök betalar du endast fast självrisk inom de fria dagarna.

Att ManyPets erbjuder 0 kr i fast självrisk ytterligare en sådan sak där vi tror företaget verkligen lyssnat på sina kunder. Inte alla hundägare har en ekonomi som klarar att betala tusentals kronor i självrisk vid ett oväntat veterinärbesök.

» Rörlig självrisk: 15 % eller 25 %

» Fast självrisk: 0 kr, 1 500 kr eller 3 500 kr (självriskperiod ett försäkringsår)

När din Hund är över 9 år går det inte att välja 0 kr i fast självrisk samt 15 % i rörlig självrisk när du tecknar en ny försäkring.

TILLÄGGSFÖRSÄKRINGAR

Pengar tillbaka

Har du en hundras med låg skaderisk? Lägg på ”Pengarna tillbaka” och få tillbaka 20 % av din årliga premie för varje år som ditt djur är skadefritt. En helt ny tilläggsfunktion på marknaden som sannolikt kommer bli populärt bland många hundägare.

» Spara 20 % av din årliga premie

Tidigare besvär

Undvik begränsningar när du byter försäkringsbolag genom att inkludera detta tillägget för Bas, Standard eller Premium. Här går ManyPets in och ersätter upp till 7 000 kr för veterinärskostnader om din hund får besvär med något som det redan har behandlats, medicinerats eller undersökts för inom de två senaste åren och senast 3 månader innan din försäkring börjar gälla.

Livförsäkring

En livförsäkring från ManyPets går att teckna upp till 9 års ålder. Ersättningen för kunder med Bas är 5 000 kr och för Standard är ersättningen 10 000 kr. Om du redan tecknat eller funderar på att teckna Premium ingår en livförsäkring upp till 70 000 kr.

Livförsäkringen täcker om din hund försvinner, blir stulen eller behöver avlivas. Den innefattar inte restriktioner för raser och inkluderar även hittelön och hjälp vid sökande efter en bortsprungen hund.

Livförsäkringen upphör att gälla vid 9 års ålder.

» Livförsäkring med upp till 70 000 kr i ersättning

RABATT

Få 15 % rabatt hos ManyPets

För dig som behöver teckna försäkring för fler än ett djur inkluderas en 15 % rabatt hos ManyPets. Försäkringsbolaget har helt enkelt valt att erbjuda en försäkring med förmåner som sträcker sig längre en samtliga försäkringsbolag på marknaden istället för kortsiktiga rabatter vilket är något vi förespråkat för länge.

OMDÖME FÖR MANYPETS

9.3 Betyg
Ett komplett försäkringslaternativ

På Försäkrahunden har vi väntat länge på ett försäkringsbolag som väljer att utmana och förbättra villkoren för hundägare. ManyPets må vara nya i Sverige men deras försäkringar Standard och Premium är väldigt bra. Inga restriktioner för olika raser kombinerat med en erfaren kundtjänst, helt nya typer av förmåner och flexibel självrisk med en självriskperiod på ett försäkringsår placerar ManyPets i toppen av vår jämförelse.

9.3Vårt Betyg
Försäkringsskydd
10
Självrisk
9
Villkor
9.5
Rabatt och priser
8.4
8.9Läsarnas Betyg
Försäkringsskydd
9
Självrisk
9.1
Villkor
9.1
Rabatt och priser
8.6
Plus
 • Bästa hundförsäkringen enligt Konsumenternas
 • Självriskperiod på ett år dagar och 0 kr som alternativ i fast självrisk
 • Teckna från 4 veckors ålder eller för äldre hund - inget ålderstak
 • Marknadens högsta ersättningsbelopp och inkluderad livförsäkring med premium
 • Samma försäkringsnivå när hunden blir äldre
Minus
 • ManyPets BAS täcker ej medicin och tandvård
 • Bolaget är inte lika etablerade på markanden som många konkurrenter
Lämna en kommentar  |  Läs kommentarerna
14 Kommentarer
Visa alla Mest hjälpsamma Högst betyg Lägst betyg Lämna en kommentar
 1. 4.85
  Försäkringsskydd
  100
  Självrisk
  100
  Villkor
  100
  Rabatt och priser
  90

  Haft Bougt By Many för min pinscher när jag bodde i London 2017-2018 år. Deras kundtjänst var fantastisk och raka motsatsen till Sveland som jag hade tidigare (rekommenderar ej). Var hos veterinären två gånger gick hur bra som helst dessutom hade jag ingen fast självrisk 🙂

  Plus: Bra kundtjänst
  Gilla(35) Ogilla(18)You have already voted this
 2. Hur kan man ge toppbetyg till ett försäkringsbolag utan historik dvs endast efter löften. Är bolaget kreditvärdighet? Har man backup hos investerare? Klasstillhörighet? Endast 2 personer är anställda =direktörer.

  • Svar Profilbild
   Försäkrahunden maj 4, 2020 at 11:49 f m

   I denna recension har vi framförallt intresserat oss av villkor och erbjudande. Likt Konsumenternas placeras sig Bought By Many högt i jämförelsen. Närmare granskning av bolaget visar att det finns både backup hos investerare (78 miljoner pund 2019) samt A+ i kreditvärdighet via Great Lakes Insurance SE (försäkringsgivare). När vi tagit hjälp och testat kundtjänst har även denna fått klart godkänt. Sen kan du alltid kontakta Bought By Many för ytterligare svar på dina frågor.

 3. 4.6
  Försäkringsskydd
  100
  Självrisk
  90
  Villkor
  100
  Rabatt och priser
  80

  Bought By Many har gått under radarn för min del. Jämfört, ringde och frågande några saker angående villkor som jag tidigare haft på Agria och känner mig väldigt nöjd. Bättre skydd än andra försäkringar och helt okej pris.

  Plus: Försäkringsskydd och kundservice
  Minus: Dåligt med rabatter
  Gilla(4) Ogilla(0)You have already voted this
 4. Väldigt nöjd, enkelt att teckna samt få tillbaka pengar (haft Sveland med förra hunden, rekommenderar ej om du vill få ersättning för något) efter en olycka med ett bitsår från en hund. Verkar som Bought by many har bra koll och jag kan rekommendera

  // Sussie

 5. 5
  Försäkringsskydd
  100
  Självrisk
  100
  Villkor
  100
  Rabatt och priser
  100

  Helt klart bästa avtalet, priser, villkor, och trevligt bemötande enligt mig!

  Plus: Bra villkor och pris
  Gilla(6) Ogilla(1)You have already voted this
 6. 4.6
  Försäkringsskydd
  100
  Självrisk
  100
  Villkor
  100
  Rabatt och priser
  70

  Tänkte jag kunde lämna en kommentar efter min egen research. Precis fått hem vår dvärgschnauzer valp och jämfört mellan Agria, Sveland, Folksam, If och Bought By Many. Intressant i villkoren är alla begränsningarna som de flesta försäkringsbolagen har vilket gjorde mig tveksam. Tycker Bought By Many gjort det enklare men också väldigt bra skydd för Premium som vi valde. Inte använt ännu så kan inte svara på skadehantering men teckna gick felfritt. Priset låg helt okej, inte billigaste alternativet.

  Plus: Villkor utan begränsningar och enkelt att förstå
  Minus: Inte billigaste alternativet
  Gilla(8) Ogilla(0)You have already voted this
 7. 5
  Försäkringsskydd
  100
  Självrisk
  100
  Villkor
  100
  Rabatt och priser
  100

  Ska snart hämta en Dogo argentino och jag har suttit och letat försäkringar.
  Måste säga att ‘Bought By Many’ Har gått under min radar oxå, tycker dom verkar ha väldigt bra priser.

  Deras Bas försäkring med 0kr i fast självrisk och 15% i rörlig självrisk. Så betalar jag 182kr/mån och tycker den täcker betydligt fler saker än vad andra försäkringars bas alternativ gör.

  Så jag känner mig rätt nöjd och kommer nog köra på denna försäkring!
  Samma upplägg med 0kr i fast självrisk och 15% i rörlig fast med ‘Standard försäkring’ hade hamnat på 305kr så väldigt bra tycker jag. Hade legat mellan 500-700 hos en del andra.

  Plus: Att deras ´Bas försäkring täcker så pass mycket. Och att det går att betala 0kr i fast självrisk. Så kan få en väldigt låg månadskostnad.
  Minus: Verkar ej ha allting 'uppdaterat' Då jag t.ex skulle registera min Dogo Argentino så fanns inte rasen med tyvärr och fick lov att kontakta dom så skulle det lösas på det sättet istället. Ingen stor grej, men enda minuset jag sett hittills.
  Gilla(3) Ogilla(0)You have already voted this
 8. Haft mycket problem med Svealand vid ansökning om ersättning för ett flertal olika besök med min hund. Sista besöket på 3300kr täckte dem endast 400kr…

  Betalar 591kr/månad

  Otrevliga, talar mot sina egna villkor, kunde ej säga upp försäkringen dagen innan den gick ut – ”försent” fick jag till svar.

  Idag har jag dubbla försäkringar ”BOUGHTBYMANY” MYCKET bättre!!

 9. 1.75
  Försäkringsskydd
  10
  Självrisk
  60
  Villkor
  10
  Rabatt och priser
  60

  Stort minus. Ersättning om någon tar hand om din hund vid nödsituation. Gäller bara om du blir inlagd på sjukhus. Jag ramlade och bröt armen och stukade foten och kunde inte ta hand om min hund. Lämnade honom till ett pensionat. Ingen ersättning. Byter nu tillbaka till Agria.

  Gilla(1) Ogilla(2)You have already voted this
  • Tack för du delar med dig Kickan! Ersättning vid nödsituation ingår inte hos Agria. Endast om du har extra tillägget Agria Trygghet samt får ett godkänt läkarintyg att du är oförmögen att ta hand om hunden. Krya på dig!

 10. 4.5
  Försäkringsskydd
  100
  Självrisk
  80
  Villkor
  100
  Rabatt och priser
  80

  Så himla snabb ersättning och hjälp efter en otäck olycka med en annan hund. Betydligt bättre erfarenhet än med kundtjänst jämfört med Folksam som vi haft tidigare. Glad att allt gick väl och att vi slapp ligga ute med massa pengar.

  Plus: Hjälpsamma Snabb ersättning
  Gilla(3) Ogilla(0)You have already voted this
 11. 5
  Försäkringsskydd
  100
  Självrisk
  100
  Villkor
  100
  Rabatt och priser
  100

  Vår 8 mån Rottweiler blev halt och behövde snabb specialistvård och sedermera operation. Allt fungerade verkligen perfekt, first vet, skadereglering och hjälp med direktreglering hos manypets efter operation, vi är verkligen supernöjda och vi ger 100 av 100 möjliga, stort tack!!

  / Christoffer med familj

  Plus: Allt fungerade verkligen perfekt - precis som utlovat i villkoren, vi är supernöjda!
  Minus: Inga alls!!
  Gilla(2) Ogilla(0)You have already voted this
 12. Tecknade försäkringen på 5 minuter! Nu får vi hoppas att jag slipper att använda den.

Lämna en kommentar

Ditt Betyg

Försäkrahunden
Logo