Lassie

lassie hundforsakring

En nytänkande försäkring med bra skydd

Lassie är populärt djurförsäkringsbolag på den svenska marknaden och deras erbjudande sticker ut. Lassie får 9.3 av 10 möjliga poäng i vårt omdöme och försäkringsbolaget erbjuder upp till 160 000 kr i veterinärvårdsskydd, 365 dagar i självriskperiod, bra självrisk alternativ samt att alla försäkringar kommer utan rasspecifika begränsningar.

Det som är sticker ut med Lassie som vi gillar är att bolaget vill hjälpa djurägare ta hand om sina djur på bästa möjliga sätt. Genom att engagera sig i Lassies app och genomföra kurser för förebyggande vård så har du möjlighet att sänka din premie med upp till 500 kr. I appen har du också möjlighet att sköta allt från vaccinationshistorik till skadeanmälningar.

Lassies kontaktuppgifter

Kontaktuppgifter

Hemsida

https://lassie.co

Telefon

Skador på telefon 010-183 98 18

Öppettider

Måndag till söndag: 07-22

E-post och kontakt

E-post: hej@lassie.co

Meddelande och Live Chat här

Adress

Lassies Betyg

9.3
Betyg

Den högst rankade försäkring just nu

Lassie är väldigt populärt svensk djurförsäkringsbolag som verkligen tänkt igenom försäkringarna och utmanar gamla försäkringsalternativ. Lassie har inga rasspecifika begränsningar och erbjuder 160 000 kr i ersättnings med deras försäkring Stor. Priserna är relativt låga i våra exempel i förhållande till vad som ingår och vi tycker särskilt mycket om möjligheten att få rabatt genom att arbeta förebyggande med hundens hälsa via deras app, en funktion som gör att försäkringsbolaget sticker ut. Därtill är kundservice för frågor och direktreglering öppet mellan 07–22 mån-sön förutom helgdagar vilket är utöver det vanliga.

9.3Expert Score
Försäkringsskydd
9.5
Självrisk
9.5
Villkor
9.5
Rabatt och priser
8.5
8.9Läsarnas Betyg
Försäkringsskydd
9.2
Självrisk
9
Villkor
9.1
Rabatt och priser
8.3

Plus
 • Rankad etta hos Konsumenternas 2021, 2022 och 2023
 • Prisvärda hundförsäkringar
 • Ej rasspecifika begränsningar
 • Marknadens högsta försäkringsbelopp
 • Möjlighet att få upp till 500 kr i rabatt
 • Öppettider support, skadereglering och direktreglering: måndag-söndag, 07-22
Minus
 • Paketet Mini täcker ej medicin och avancerad vård

Lämna en kommentar  |  Läs kommentarerna

FÖRSÄKRINGSSKYDD

Vad ingår i Lassies Hundförsäkring?

Lassie har valt att dela upp sitt försäkringserbjudande i tre olika alternativ, Mini, Mellan och Stor. I det minsta alternativet ingår grundläggande veterinärvård för sjukdom och olyckor medan det i de två andra alternativen också exempelvis ingår avancerad diagnostik (MR & CT) och medicin med olika ersättningsbelopp.

I samtliga försäkringsalternativ ingår också obegränsat fria videosamtal till veterinär via Firstvet vilket betyder att du enkelt kan få hjälp i de fall när du är osäker på om du behöver uppsöka en veterinär eller inte för undersökning. Om du behöver komma i kontakt med Lassie för till exempel skadereglering så är kundtjänsten öppet både vardagar och helger 07-22, något vi hoppas att andra försäkringsbolag snart tar efter.

  » Lassie – Mini
  » Lassie – Mellan
  » Lassie – Stor

Försäkringsvillkoren på sidan är från 2022-06-01 vilket är det senast tillgängliga, sidan uppdaterades 2022-12-14. För att läsa samtliga försäkringsvillkor för Lassie hundförsäkring kan du öppna länken nedan.

Lassies Försäkringsvillkor och Förköpsinformation
https://lassie.co

Veterinärvård

Billigare premie med förebyggande åtgärder
En av punkterna som utmärker Lassie är att försäkringsbolaget har arbetat tillsammans med veterinärer för att utforma olika digitala program. I Lassies app kan du hitta en mängd spännande kurser i text och på video som inte bara gör dig till en bättre hundägare utan också är intressanta då de erbjuder olika poäng om du slutför dem. Genom dessa lär du dig att arbeta preventivt för att förebygga sjukdomar och kan sänka din premie med upp till 25 % eller som mest 500 kr per försäkringsår. Kanske ännu viktigare är om du lyckas förebygga sjukdomar så din hund förblir vid frisk och dessutom slipper besök hos veterinären.

  » “En kurs kan exempelvis handla om valpens tänder eller att få hunden lugn och trygg vid kloklippning.”

Inga rasspecifika begränsningar eller sänkt veterinärvårdsbelopp
Om du väljer att teckna din hundförsäkring via Lassie slipper du att oroa dig över rasspecifika begränsningar. Detta innebär att försäkringen ser ut likadan ut för alla hundar oavsett vilken hundras du har. Att bli nekad ersättning för att försäkringen inte täcker en sjukdom eller känt problem hos en specifik hundras är tyvärr ett vanligt problem för hundägare bland många försäkringsbolag.  

Veterinärvårdsbeloppet sänks inte heller när hunden blir äldre. Du har med andra ord samma ersättningsbelopp oavsett hur gammal din hund blir, vilket är bra eftersom risken för sjukdomar och kostnader hos veterinären ökar i takt med hundens ålder.

  » Samma villkor oavsett vilken hundras

Teckna vid 6 veckor utan ålderstak
Lassie går att teckna redan vid 6 veckors ålder och det finns inget ålderstak på hur gammal din hund får vara när du tecknar försäkringen. Detta är bra då det är vanligt att försäkringsbolagen har restriktioner för att teckna en ny försäkring hos en hund som är över en viss ålder.  

Försäkringsnivå

Lassie Mini

När det kommer till hundförsäkringar erbjuder de flesta försäkringsbolag någon typ av grundläggande försäkring med ett lite lägre skydd och ersättningsnivå. I gengäld är försäkringen billigare än andra alternativ. Mini är Lassies lägsta försäkringsalternativ som går att teckna. I försäkringen går det att få ersättning för veterinärvård vid sjukdomar och olyckor med upp till 30 000 kr per försäkringsår. Här ingår bland annat fria samtal hos Firstvet, dolda fel och behandling vid tandsjukdomen TR (Forl). 

Tänk på att detta försäkringsalternativ inte innehåller avancerad diagnostik så som MR och CT undersökning samt medicin eller rehabilitering.

Lassie Mellan 

I Lassie Mellan får du ett försäkringsalternativ som står sig väl i konkurrensen när det kommer till innehåll i förhållande till pris. I synnerhet om man tar hänsyn till möjligheten för sänkt premie och fördelarna nämnda under stycket om ”veterinärvård”.

I hundförsäkringen får du ersättning för veterinärvård upp till 60 000 kr för sjukdomar och olyckor. Till skillnad från Mini ingår även MR och CT undersökning, dolda fel och kejsarsnitt för hela försäkringsbeloppet. Dessutom täcker försäkringen ordinerad medicin och rehabilitering upp till 6 000 kr samt foder upp till 3 000 kr.

Lassie Stor

Stor är Lassies mest täckande försäkring och är ett av marknadens främsta försäkringsalternativ sett till innehåll. Försäkringen har fått 4.6 av 5 poäng i Konsumenternas jämförelse av hundförsäkringar vilket placerar försäkringen högt bland de som jämförts. 

Marknadens högsta veterinärvårdsbelopp
Det som utmärker Lassie Stor är att du får marknadens högsta ersättningsnivå för veterinärvård upp till 160 000 kr. Både MR och CT undersökning, ordinerad medicin, dolda fel och kejsarsnitt ingår och ersätts till hela det beloppet. Dessutom inkluderas även skydd för rehabilitering med upp till 12 000 kr samt foder för 6 000 kr.  För den som vill ha ett av de högsta skydden på marknaden som helt saknar rasbegränsningar är detta ett bra alternativ.

Försäkringsnivå
Belopp
MR/CT
Medicin
Dolda Fel
Rehab
Mini
30 000 kr
Ingår ej
Ingår ej
Ingår
Ingår ej
Mellan
60 000 kr
Ingår
Ingår
Ingår
6 000 kr
Stor
160 000 kr
Ingår
Ingår
Ingår
12 000 kr

SAMMANFATTNING TABELL

Lassie Mini Mellan Stor
Dolda fel
Tandvård *
Medicin
Rehabilitering
Beteenderubbningar
Ordinerat foder
MR-, CT- och scintigrafi
Ersättning vid avlivning
Fri rådgivning via FirstVet
Livförsäkring
*Endast tandskador

SJÄLVRISK

En flexibel självrisk

Självrisken är en av de viktigaste faktorerna tillsammans med ersättningsbelopp och hundras när det kommer till att avgöra hur hög premien kommer att bli på din försäkring. En låg självrisk brukar innebära en högre premie medan en hög självrisk brukar innebära en lägre premie. Självrisken delas upp i två delar som är den rörliga självrisken och den fasta självrisken. 

Den rörliga självrisken behöver du betala varje gång du besöker veterinären och är hos Lassie antingen 15 eller 25 % av kostnaden. Om du exempelvis uppsöker veterinären och kostnaden blir 2 000 kr så kommer den rörliga självrisken som du får betala att bli 300 kr.

Den fasta självrisken går det att välja mellan 0 kr, 1 500 kr och 3 500 kr. Hos Lassie är självriskperioden 365 dagar vilket betyder att du endast behöver betala en fast självrisk en gång vid upprepade besök under denna tidsperiod. Detta är den längsta självriskperioden på marknaden. 

» Rörlig självrisk: 15 % eller 25 %

» Fast självrisk: 0 kr, 1 500 kr eller 3 500 kr (självriskperiod 365 dagar)

LASSIE PRIS

Kostnaden för Lassies försäkring beror på var du bor, ersättningsnivå och vilken ras din hund är. För att ge dig som hundägare en känsla för priset på försäkringen har vi utgått från 6 populära hundraser med en 14 månader gammal tik. I förhållande till konkurrenter och innehåll i försäkringen har Lassie ett lågt pris, i synnerhet då det inte finns några rasspecifika begränsningar i försäkringen.

Kattras
Mini
Mellan
Stor
Blandras
159 kr
339 kr
849
Labrador Retriever
258 kr
416 kr
615 kr
Cocker spaniel
284 kr
515 kr
778 kr
Golden retriever
239 kr
460 kr
864 kr
Shäfer
239kr
460 kr
864 kr
Tax
196 kr
377 kr
707 kr

TILLÄGGSFÖRSÄKRINGAR

Lassie har i skrivande stund endast en tilläggsförsäkring vilket är livförsäkringen. Fördelen med att erbjuda färre tilläggsförsäkringar är att det blir enklare att förstå vad som ingår i försäkringen. Nackdelen är att det blir något svårare att anpassa försäkringen till särskilda behov. 

Livförsäkring

Livförsäkringen ger ersättning om din hund dör, behöver avlivas, springer bort eller blir stulen. Det går att teckna en livförsäkring hos Lassie med ett försäkringsbelopp upp till 30 000 kr beroende på inköpspriset för hunden. Livförsäkringen kostar från 7 kr per månad och uppåt och upphör beroende på hundras från att hunden blir 8, 10 eller 12 år. Livförsäkringen går att köpa fram till att hunden fyller 4 år eller 6 år, också beroende på ras.

» Livförsäkring med upp till 30 000 kr i ersättning upp till 8-12 års ålder

RABATT & PRIS

Upp till 25 % rabatt hos Lassie

Genom att samla poäng i Lassies smarta app går det att få rabatt på din årspremie. Som högst går det att spara 500 kr per år som hundägare och 250 kr per år som kattägare. Du kan läsa mer om detta under stycket om veterinärvård eller på Lassies hemsida.

OMDÖME FÖR LASSIE

9.3 Betyg
Den högst rankade försäkring just nu

Lassie är väldigt populärt svensk djurförsäkringsbolag som verkligen tänkt igenom försäkringarna och utmanar gamla försäkringsalternativ. Lassie har inga rasspecifika begränsningar och erbjuder 160 000 kr i ersättnings med deras försäkring Stor. Priserna är relativt låga i våra exempel i förhållande till vad som ingår och vi tycker särskilt mycket om möjligheten att få rabatt genom att arbeta förebyggande med hundens hälsa via deras app, en funktion som gör att försäkringsbolaget sticker ut. Därtill är kundservice för frågor och direktreglering öppet mellan 07–22 mån-sön förutom helgdagar vilket är utöver det vanliga.

9.3Expert Score
Försäkringsskydd
9.5
Självrisk
9.5
Villkor
9.5
Rabatt och priser
8.5
8.9Läsarnas Betyg
Försäkringsskydd
9.2
Självrisk
9
Villkor
9.1
Rabatt och priser
8.3
Plus
 • Rankad etta hos Konsumenternas 2021, 2022 och 2023
 • Prisvärda hundförsäkringar
 • Ej rasspecifika begränsningar
 • Marknadens högsta försäkringsbelopp
 • Möjlighet att få upp till 500 kr i rabatt
 • Öppettider support, skadereglering och direktreglering: måndag-söndag, 07-22
Minus
 • Paketet Mini täcker ej medicin och avancerad vård
Lämna en kommentar  |  Läs kommentarerna
5 Kommentarer
Visa alla Mest hjälpsamma Högst betyg Lägst betyg Lämna en kommentar
 1. 4.75
  Försäkringsskydd
  100
  Självrisk
  80
  Villkor
  100
  Rabatt och priser
  100

  Väldigt nöjd med Lassie! Snabbt svar av frågor och funderingar och hantering av min hunds veterinärbesök direkt. Tycker priserna var jämförelsevis bra och min hund är lite äldre. Rekommenderar Lassie 🙂

  Plus: För äldre hund Pris var bra
  Gilla(8) Ogilla(4)You have already voted this
 2. 3.1
  Försäkringsskydd
  100
  Självrisk
  70
  Villkor
  70
  Rabatt och priser
  10

  Dyrt som satan men täcker det mesta.

  Plus: bra försäkring
  Minus: dyr som fan
  Gilla(4) Ogilla(0)You have already voted this
 3. 5
  Försäkringsskydd
  100
  Självrisk
  100
  Villkor
  100
  Rabatt och priser
  100

  Asså världs bäst försäkringsbolag! Handläggningen var supersnabb och snälla, proffsiga och trevliga som jobbar där. För mig är Lassie 10 av 10!

  Plus: Snabb handläggning Proffsiga Bra bemötande
  Minus: Inget
  Gilla(4) Ogilla(0)You have already voted this
 4. 4.85
  Försäkringsskydd
  100
  Självrisk
  100
  Villkor
  100
  Rabatt och priser
  90

  Väldigt bra bemötande, mycket bra handläggningstid, fungerande utbetalning! Gäller fyra besök på djursjukhuset i stan.

  Plus: Snabb utbetlaning Bra bemötande
  Gilla(3) Ogilla(0)You have already voted this
 5. 4.6
  Försäkringsskydd
  100
  Självrisk
  100
  Villkor
  90
  Rabatt och priser
  80

  Min upplevelse: Snabb och enkel handläggning av ärendet.

  Jag känner mig trygg med att få snabba bedömning, detta är viktigt då jag inte vill oroa mig för försäkringen när min hund är sjuk. Lassie uppfyllde detta för mig.

  Plus: Bra handläggning
  Gilla(3) Ogilla(0)You have already voted this

Lämna en kommentar

Ditt Betyg

Försäkrahunden
Logo