Jakthundsförsäkring

jakthundsforsakring

Försäkring för dig med jakthund

En försäkring som ofta är underskattad och som få vet om är en jakthundsförsäkring. Försäkringen är till för dig som använder din hund när du är ute på jakt. Försäkringen har många likheter med en vanlig veterinärvårdsförsäkring men är normalt anpassad för den typen av olyckor som kan påverka hunden till följd av jakt.

Vem kan skaffa en jakthundsförsäkring?

Det är vanligt att en jakthundförsäkring endast erbjuds till dig som har ett jaktkort och jagar eller tränar inför jakt med din hund. Dessutom erbjuder vissa försäkringsbolag en rabatt till den som kan visa upp ett medlemskap i jaktklubbar. Ett exempel på detta är Svedea som ger 5 % rabatt om du visar upp ett medlemskap i JRF (Jägarnas Riksförbund).

Skillnaden med försäkringar för hunduppfödare är att de går att teckna vid en tidigare ålder. I vanliga fall går det endast att teckna en hundförsäkring från att valpen har fyllt 12 veckor men för kennel försäkringen går det den ofta att teckna från födseln.

Rabatt som hunduppfödare
En annan vanlig fördel för den som är hunduppfödare är att det i de flesta fallen ingår någon typ av rabatt eller ett lägre pris. Exempelvis så har Moderna upp till 30 % rabatt för den som är hunduppfödare.

Hur skiljer sig en jakthundsförsäkring?

En av sakerna som skiljer en jakthundsförsäkring från en vanlig försäkring är att det ofta har ett högre försäkringsbelopp. Detta på grund av att det är vanligare att en jakthund råkar ut för allvarligare skador.

Extra tillägg inkluderade
Därtill är hundar som används av jägare ofta betydligt mer tränade än en vanlig hund vilket betyder att den är både dyr men också att den är svårersättlig. Därför erbjuder många hundförsäkringar för jägare en livförsäkring och användbarhetsförsäkring.

» Livförsäkring – ger ersättning om jakthunden skulle råka ut för en olycka eller sjukdom så att den måste avlivas. Försäkringen utgår från inköpsbeloppet men kan kompletteras om hunden exempelvis meriteras.

» Användbarhetsförsäkring – Precis som namnet antyder en försäkring för om du inte skulle kunna använda hunden för jakt längre. Ett exempel på detta är om hunden skulle råka ut för en olycka eller skada så att den inte kan vara med ute på jakt längre. Då ersätter försäkringen vanligen hunden utifrån dess marknadsvärde.

En annan vanlig fördel med en jakthundsförsäkring är att den ofta inte har någon självrisk när det kommer till viltolyckor.

TOPPLISTA JAKTHUNDFÖRSÄKRING

svedea logo

Svedea Jakthundsförsäkring

Svedea ersätter upp till 60 000 kr för jakthundsförsäkringen. Försäkringen ersätter vanliga sjukdomar och olyckor, receptbelagd medicin och rehabilitering upp till 6000 kr och CT/MR med 5000 kr. Du behöver inte betala någon självrisk vid vildsvinsskador.

sveland-forsakring

Sveland Jägarhundsförsäkring

Sveland betalar upp till 60 000 kr, särskilt skydd för vildsvins- eller rovdjursskada vid jakt. Det går även att lägga till medicin och rehabilitering i försäkringen.

agria-djurforsakring

Agria Jakthundsförsäkring

Agria Betalar upp till 60 000 kr per år i ersättning. Medicin och rehabilitering ersätts med 6000 kr per år och en livförsäkring ingår.

Vilka försäkringsbolag erbjuder en jakthundsförsäkring?

Det är inte alla försäkringsbolag som erbjuder en jakthundsförsäkring. I vår sammanställning hittar:

  • Svedea
  • Sveland
  • Agria
1 Kommentar
  1. Tack för en bra sida, kände inte till denna typ av hundförsäkring! Blev Svedea för min hund, hoppas det ska funka bra 🙂

Lämna en kommentar

Försäkrahunden