Tilläggsförsäkringar

Hunduppfödare och Kennel försäkring

hunduppfodningsforsakring

Försäkring för hunduppfödare

För dig som privatperson som har en hund som ska få valpar eller för dig som har ett kennel och är hunduppfödare finns särskilt förmånliga försäkringsalternativ. En majoritet av alla hundförsäkringsbolag i Sverige har nämligen något de kallar för kennel försäkring, försäkring för hunduppfödare eller en försäkring för valpkullar.

Skillnaden med försäkringar för hunduppfödare är att de går att teckna vid en tidigare ålder. I vanliga fall går det endast att teckna en hundförsäkring från att valpen har fyllt 12 veckor men för kennel försäkringen går det den ofta att teckna från födseln.

Rabatt som hunduppfödare
En annan vanlig fördel för den som är hunduppfödare är att det i de flesta fallen ingår någon typ av rabatt eller ett lägre pris. Exempelvis så har Moderna upp till 30 % rabatt för den som är hunduppfödare.

Slipp tänka på dolda fel

Som hunduppfödare är du också som säljare av hundarna ersättningsskyldig för dolda fel. Detta innebär en sjukdom eller skada som utvecklats redan innan hunden har sålts till den nya ägaren men som inte upptäcks eller visat symtom förrän efter hunden har levererats. En fördel med försäkring för hunduppfödare som driver kennel är att försäkringen täcker detta vilket innebär att du inte behöver oroa dig för dolda fel efter att hundvalpen har sålts.

Vilket försäkringsbolag ska du välja?

Som tidigare nämnt så finns det flera försäkringsbolag som har valt att ha något som de kallar antingen för en hunduppfödarförsäkring, kennelförsäkring eller valpkullsförsäkring. Nedan presenteras 3 alternativ som vi tycker är riktigt bra.

TOPPLISTA HUNDUPPFÖDARE

moderna logo topplista

Moderna Försäkring för hunduppfödare

» 30 % uppfödarrabatt

» Täcker dolda fel

» 25 000 kr per hund

folksam-kattforsakring

Folksam Valpkullsförsäkring

» Dolda fel

» Livförsäkring

» 25 000 kr per hund

sveland-forsakring

Sveland Kennel

» Rabatt

» Täcker från första dygnet

» Valbart ersättningsbelopp

Dela med dig av dina åsikter

Lämna en kommentar