Hedvig

hedvig hunadförsäkring

Hedvig erbjuder nu hundförsäkring

Försäkringsbolaget Hedvig breddar sitt sortiment och lanserar en djurförsäkring för hund och katt, vars främsta syfte är att göra livet enkelt för dig som djurägare såväl som för ditt husdjur. Hedvig får 9.1 av 10 möjliga i vårt omdöme av försäkringsbolaget. Precis som de själva uttrycker erbjuds nu en hundförsäkring med ”personlig service, brett skydd och fria FirstVet-samtal”. Allt detta helt utan bindningstid.

Försäkringen bidrar till att din hund eller katt kan få ett så fullgott liv som möjligt. Det genom att du som ägare har direkt tillgång till snabb service, professionell vård och hög ersättning om något skulle hända, exempelvis om hunden skulle skadas eller avlida. Trots att Hedvig är relativt nya på marknaden har de fått goda omdömen från deras kunder.

Hedvig kontaktuppgifter

Kontaktuppgifter

Hemsida

https://www.hedvig.com/se

Telefon

Kundtjänst på telefon 010 45 99 200

Öppettider

Måndag till fredag: 09.00 – 16.00

E-post och kontakt

E-post: team@hedvig.com

https://www.hedvig.com/se/hjalp/kundservice

Adress

Tulegatan 2A
113 58 Stockholm

Hedvig Betyg

9.1
Betyg

Hedvig Hundförsäkring

Hedvig är en relativt ny aktör på marknaden för djurförsäkringar. Förutom grundläggande skydd och ersättningnivåer kan du teckna en katt- eller hundförsäkring från Hedvig med ett ersättningsbelopp på upp till 160 000 kr. De erbjuder även livförsäkring, ersättning för tandvård och rehabilitering, medicin samt dolda fel i sina standard- och premiumalternativ. Det som är unikt med Hedvig Premium är möjligheten till ersättning för hemvård av djur. Hedvigs djurförsäkringar för hund och katt är ett prisvärt alternativ med en konkurrenskraftig försäkring jämfört med några av de bästa djurförsäkringarna på marknaden.

Plus
 • Upp till 160 000 i ersättning
 • Fria vårdsamtal
 • Flexibla val av självrisk
 • En årlig hälsokontroll ingår
Minus
 • Finns inga tilläggsförsäkringar
 • Försäkring utomlands gäller endast i 1 års tid vid resor inom EU

Lämna en kommentar  |  Läs kommentarerna

FÖRSÄKRINGSSKYDD

Vad ingår i Hedvig Hundförsäkring?

En fördel med försäkringsbolaget Hedvig är att de har djurförsäkringar som kan passa alla. Detta då erbjuder tre olika nivåer av ersättningsbelopp och skydd, där du kan välja den nivå som passar dig bäst beroende på vilka behov och önskemål du som djurägare har.

Hedvig erbjuder tre olika nivåer, basic, standard och premium. Ersättningen hamnar då på respektive 30 000, 60 000 eller 160 000 kr. Det innebär att Hedvig hundförsäkring erbjuder marknadens högsta ersättningsbelopp för djur.

Omfattande skydd och hög ersättning

Försäkringsbolaget är måna om att du som kund och djurägare ska få ett så fullgott skydd som möjligt för såväl dig som för ditt djur. Det oavsett hur mycket du vill eller kan betala, och oavsett vilken försäkringsnivå du väljer att teckna.

Försäkringsnivåerna standard och premium kommer med ett omfattande skydd för skador och sjukdomar som kan drabba din hund, där försäkringen alltid täcker både medicin, specialfoder, utredning och behandling av allvarliga sjukdomar, tandskador och rehabilitering. Dolda fel ingår även i försäkringsnivån basic. Precis som de själva säger, du blir ”försäkrad till tänderna, och lite till”.

Ingen karenstid

Hundförsäkringen har heller inte någon karenstid. Det innebär att din försäkring börjar gälla fullt ut redan från din första teckningsdag. Detta gäller oavsett om du tecknar Hedvigs hundförsäkring för en nyköpt hundvalp eller kattunge, eller om du byter från ett annan försäkringsbolag. Du får ersättning redan från dag ett!

Högsta försäkringsnivån ger ersättning om hunden dör

Till Hedvigs hundförsäkring ingår det inte någon specifik livförsäkring. Detta går inte heller att lägga till. Något som däremot ingår om du väljer att teckna hundförsäkringen med högsta nivån av ersättningsbelopp kan du få upp till 30 000 kr i ersättning om din hund dör på grund av skada, sjukdom eller försvinnande. Det kan då agera som en typ av livförsäkring.

Obegränsade kostnadsfria veterinärsamtal i mobilen

Som användare av hundförsäkringen från Hedvig får du obegränsade, helt kostnadsfria veterinärsamtal hos Firstvet direkt i mobilen. Du själv väljer om det räcker med ett röstsamtal eller om ett videosamtal är aktuellt. I Hedvigs egen app bokar du snabbt och smidigt in ditt FirstVet-samtal när du och ditt djur behöver det.

FirstVets erfarna veterinärer finns tillgängliga för veterinärsamtal alla dagar mellan 06.00-02.00. Denna tjänst finns tillgänglig för alla kunder och användare, oavsett datum och plats. Utöver rådgivning och digital vård kan veterinären under samtalet remittera din hund så att du får besöka en specialist. Samtalen är alltid kostnadsfria och betalas av Hedvig.

Ett års försäkring utomlands

Skulle du resa eller flytta utomlands med din hund gäller din Hedvig hundförsäkring i ett års tid från det att du reste från Sverige. Detta gäller så vida du reser inom EU eller till Norge, Schweiz eller Storbritannien. Du får ersättning för transport (till hemlandet) och vård om din hund skulle bli sjuk eller skadad under din vistelse utomlands.

En årlig hälsokontroll ingår

I samtliga av de nivåer av hundförsäkring som Hedvig erbjuder ingår en årlig hälsokontroll av din hund eller katt. Denna görs smidigt och bekvämt via nätet, när det passar dig, som ett videosamtal med FirstVet direkt via Hedvigs smarta app. En av FirstVets erfarna veterinärer undersöker hundens hälsa och välmående för att säkerställa att allt står rätt till.

Några begränsningar som du bör hålla koll på?

Hedvigs villkor har likt många andra försäkringsbolag vissa begränsningar. För Bostonterrier, Engelsk- och Fransk bulldogg samt Mops (eller korsning med någon av dessa raser) ersätts inte kostnader för undersökning, behandling eller operation (korrigering) av luftstrupe, mjuka gommen, näshåla, näsborrar, hudveck, eller förträngningar i svalget. Gällande Shar Pei (eller korsning med någon av dessa raser) ersätts inte kostnader för undersökning och behandling av ögon-, öron- eller hudsjukdomar.

SJÄLVRISK

En flexibel självrisk

För att du ska kunna teckna den bästa och mest prisvärda hundförsäkringen är det viktigt att du ser över vilken självrisk försäkringen ska ha. Detta då självrisken är den som framförallt påverkar din försäkringskostnad. Precis som för de allra flesta hundförsäkringar på marknaden har Hedvig delat upp kostnaderna för självrisk i två delar, fast och rörlig självrisk.

Beroende på vilken ersättningsnivå du väljer att teckna kommer såväl den rörliga som den fasta självrisken att variera. Du har dock alltid möjligheten att själv påverka din slutgiltiga kostnad genom att avgöra hur du vill att självrisken ska läggas upp.

Du själv avgör hur självrisken ska fördelas

Något som gör Hedvig aningen unika på marknaden av djurförsäkringar med självrisk är att du själv kan välja om du vill ha någon fast självrisk eller inte. Beroende på vilken ersättningsnivå du väljer kommer den fasta självrisken vara 0 till 3 500 kr, där du alltså kan välja om du vill ha någon fast självrisk över huvud taget.

Ett oväntat veterinärbesök behöver alltså inte automatiskt innebära dyra veterinärvårdskostnader. Utöver den fasta självrisken – som betalas en gång per försäkringsår – tillkommer en rörlig självrisk på 15-25%.

» Rörlig självrisk: 15 % eller 25 %

» Fast självrisk: 0 kr, 2 500 kr eller 3 500 kr (självriskperiod ett försäkringsår)

Lägre självrisk om du bokar digitalt veterinärvårdsbesök

Det finns mycket som talar för att Hedvig som försäkringsbolag är mycket måna om dig som kund, där de vill att du ska ha tillgång till snabb, proffsig och prisvärd veterinärvård för din hund i alla lägen. En sådan sak är att de sänker din fasta självrisk med 1 000 kr om du bokar in ett digitalt veterinärvårdsbesök först, där du blir remitterad till en klinik.

HEDVIG PRIS

Kostnaden för Hedvigs försäkring beror på var du bor, vilket ersättningsbelopp du väljer och vilken hundras det är. För att ge dig som hundägare en grov uppskattning om priset har vi tagit fram en jämförelse med prisexempel för 6 olika populära hundraser. I förhållande till många andra försäkringar tenderar Hedvig att vara billig, men vid vissa hundraser är försäkringen dyr. Därför kan det vara bra att kolla priset på din hund för att se hur högt det är.

Kattras
Basic
Standard
Premium
Blandras
759 kr
915 kr
1148 kr
Labrador Retriever
159 kr
339 kr
849 kr
Cocker spaniel
331 kr
396 kr
493 kr
Golden retriever
159 kr
339 kr
849 kr
Shäfer
219 kr
469 kr
1169 kr
Tax
219 kr
459 kr
1149 kr

TILLÄGGSFÖRSÄKRINGAR

En nackdel med hundförsäkringen från Hedvig är att du inte kan välja att lägga till några tilläggsförsäkringar, så som livförsäkring. I och med att försäkringen är så pass omfattande och generös, oavsett val av ersättningsnivå, finns det dock inget större behov av några sådana tilläggsförsäkringar. Det du behöver och vill ha ingår istället redan från början

RABATT & PRIS

Hedvig erbjuder en 10 kr rabatt om du bjuder in en vän.

OMDÖME FÖR HEDVIG

9.1 Betyg
Hedvig Hundförsäkring

Hedvig är en relativt ny aktör på marknaden för djurförsäkringar. Förutom grundläggande skydd och ersättningnivåer kan du teckna en katt- eller hundförsäkring från Hedvig med ett ersättningsbelopp på upp till 160 000 kr. De erbjuder även livförsäkring, ersättning för tandvård och rehabilitering, medicin samt dolda fel i sina standard- och premiumalternativ. Det som är unikt med Hedvig Premium är möjligheten till ersättning för hemvård av djur. Hedvigs djurförsäkringar för hund och katt är ett prisvärt alternativ med en konkurrenskraftig försäkring jämfört med några av de bästa djurförsäkringarna på marknaden.

Plus
 • Upp till 160 000 i ersättning
 • Fria vårdsamtal
 • Flexibla val av självrisk
 • En årlig hälsokontroll ingår
Minus
 • Finns inga tilläggsförsäkringar
 • Försäkring utomlands gäller endast i 1 års tid vid resor inom EU
Lämna en kommentar  |  Läs kommentarerna
3 Kommentarer
Visa alla Mest hjälpsamma Högst betyg Lägst betyg Lämna en kommentar
 1. Svar
  Miyako Bäckström augusti 24, 2023 at 12:24 e m

  Försäkring utomlads 1års tid.
  Kan man förlänga vid 1års tid har gått?

  • Hej Miyako,

   Det var en bra fråga, tyvärr är vi inte helt säkra på svaret utan hänvisar dig till att fråga kundtjänst hos Hedvig.

   Du kan kontakta Hedvig via mejl på: team@hedvig.com

 2. Är så glad så flyttade även min djurförsäkring till Hedvig! Dessutom kostar bara lite mera än min tidigare men har mkt bättre villkor. Jag rekommenderar varmt Hedvig!

Lämna en kommentar

Försäkrahunden
Logo