GPS-tracker för hund

GPS-tracker för hund - jämförelse och topplista

En mardröm som hundägare är om din hund plötsligt är borta. Bortsprungna hundar är tyvärr vanligt förekommande och sker dagligen runt om i landet. Plötsliga ljud, ren nyfikenhet eller distraherad av grannens katt är tillfällen som alla är tänkbara för en skrämd eller nyfiken hund.

För många hundägare är en spårsändare, även kallad GPS-tracker, en trygg och enkel lösning som ger full koll på var hunden befinner sig. Allt sköts dessutom enkelt via en mobilapp eller webbläsare. I denna artikel har vi därför valt att titta närmare på tre populära spårsändare för hundar. Här får du svar på frågor som: Behövs en GPS-tracker? Vilka är för- och nackdelarna med en hund-GPS? Vilken GPS för hundar är bäst?

Bäst hund GPS - topplista och jämförelse

Är du nyfiken på vilken som är den bästa hund GPS:en? Svaret beror till stor del på vilka behov du som hundägare har. Enligt oss på Försäkrahunden finns det dock ett märke som sticker ut med sina GPS:er och det är MiniFinder. Ett svenskt företag som tagit fram två populära GPS-trackers, MiniFinder Atto och MiniFinder Atto Pro, båda är speciellt anpassade för djur.

GPS-modell Betyg Abonnemang Pris Återförsäljare
MiniFinder Atto Pro Ja 2 299 kr KÖP
MiniFinder Atto Ja 2 299 kr KÖP
Tractive GPS DOG Ja 599 kr KÖP

Den nylanserade Atto Pro är liten med bra precision, smarta och enkla funktioner samt en lång batteritid. Sammantaget anser vi på Försäkrahunden att marknadens bästa hund GPS kommer från MiniFinder i form av den nya Atto Pro. Som vi nämnde tidigare beror det dock på vilka behov som finns. Därför har vi valt att ta med tre populära spårsändare som passar hundägare med olika behov och plånböcker. Recensionerna presenteras nedan samt information om vad som är viktigt att tänka på när du väljer hund GPS.

atto-pro-minifinder

MiniFinder Atto Pro - favorit och testvinnare

Högst upp på vår topplista av spårsändare för hundar hamnar MiniFinder Atto Pro. Företaget bakom Atto Pro heter MiniFinder Sweden AB och kommer från Växjö. Deras spetskompetens är just inom GPS/GNSS-teknik. På hemsidan går det att läsa att ”MiniFinder kännetecknas kvalitet, unik design och högsta precision i ett litet format”, något som vi tycker är en passande beskrivning.

Atto Pro är en svenskdesignad GPS-tracker som besitter en minst sagt imponerande lista av smarta funktioner för hundägare där ute. Atto Pro är en vidareutveckling av MiniFinder Atto och skiljer sig på ett par olika områden även om utseendet är snarlikt och båda enkelt fästs på din hunds halsband.

Atto Pro design och utseende

GPS-trackern påminner om en klocka i storlek, och väger 39 gram. Som jämförelse väger en klassisk hundpejl i snitt runt 250 gram. Atto Pro är precis som föregångaren utvecklad för att passa både hundar och katter men funkar även till större djur som till exempel hästar.

minifinder atto pro funktioner

Specifikationer för Atto Pro

Teknisk specifikation
Vattentät Ja, IP-67 certifierad
Mått 65 mm × 35 mm × 16 mm
Vikt 39g
Batteri Laddningsbart, 3.7V, 850mAh
GSM-band Quad-Band 850/900/1800/1900 MHz
Strömkälla 5V DC
Drifttemperatur -20°C ~ +65°C
GPS fixtid Aktiv 1s, Varm 2s, Kall 26s
Noggrannhet 5m
GPS chip Ublox M8130 (AGPS support)
Bluetooth BT5.0 LE
Luftfuktighet 5% to 95% Ej-kondenserande
Batteritid Upp till 120 timmar under normal användning
Minne 1Mb (flash minne)
LED 3 lampor som indikerar GPS, GSM och spänning

MiniFinder Atto Pro är IP67-certifierad vilket betyder att den är vattentät och kan användas utomhus, oavsett väder, vilket såklart är ett måste. Andra yttre funktioner är PÅ/AV-knappen beläggen i mitten av GPS-trackern, en mikrofon, laddkontakt, samt tre LED-lampor. Det märks att MiniFinder lagt extra stor vikt vid att verkligen få till en smidig och användarvänlig design vilket är positivt för oss som inte är speciellt tekniskt lagda.

Vilka funktioner har Atto Pro?

Till att börja med så kan det nämnas att den GPS-teknologi som Atto Pro använder sig av fungerar i över 190 länder. Att resa med den är med andra ord inga problem. För att följa hundens rörelse används appen MiniFinder GO men det går också att gå in direkt via webbläsaren. Här finns även annan bra information som till exempel batteritid och larmstatus. MiniFinder GO stödjer populära kartor som GoogleMaps, Bing Maps och OpenStreet Maps.

Skallindikator

En funktion som vi särskilt gillar är skallindikatorn. Den gör det möjligt för dig att lyssna in och se vad som försiggår i området där hunden är. Detta sker med hjälp av en inbyggd mikrofon som tar upp ljud från GPS-enheten. Skäller hunden? Är det andra djur i närheten? Skallindikatorn är en extra trygghet om du är iväg men framförallt om hunden är bortsprungen. En populär funktion.

GeoFence

Funktionen GeoFence fungerar som en virtuell gräns eller ett staket där du själv ställer in ett område på kartan som hunden får befinna sig inom. Skulle din hund traska utanför det virtuellt inhägnade området så skickas en notis ut. En funktion som kan användas för stora eller små ytor och ger ytterligare trygghet för husse och matte. Något som är bra för dig som till exempel brukar ha hunden fri på tomten.

Överskriden hastighet

Förutom geofencing finns det också larm för både hastighet och rörelse. Skulle GPS-enheten börja röra sig snabbare än den angivna hastigheten du satt så skickas det ut ett larm. Denna funktion kallas överskriden hastighet. Sen finns också ett rörelselarm som fungerar det precis som det låter, rör sig hunden triggas ett larm igång.

Varning och larm

Håller batteriet på att ta slut? När batterinivån är under en viss procent skickas en notis ut så att du inte glömmer att ladda enheten. Precis som med mobilen så finns det områden utan GPS-täckning. Hamnar GPS-trackern i ett sådant område skickas en notis i appen samt ger dig besked när signalen är tillbaka.

Historik och minne

Med MiniFinder GO kan du följa hundens spår i upp till ett år. Spela upp på kartan exakt hur den rört sig eller gå tillbaka till ett specifikt datum. Det finns också ett flashminne som loggar den aktuella positionen om det är så att signalen är bruten. Upp till 60 000 positioner kan loggas och förs över till appen när anslutningen är tillbaka.

Atto Pro batteritid

Atto Pro använder sig av något som MiniFinder kallar MLPC vilket står för “MiniFinder Low Power Consumption”, med lägre energiförbrukningen och bättre batteritid som resultat. I och med denna uppdatering hos Atto Pro hamnar batteritiden vid normal användning runt 5 dagar. Det bör dock tilläggas att batteritiden inte är exakt och kan påverkas av flera faktorer så som användning, GSM-täckning osv. För att ladda GPS-trackern används en magnetisk Micro USB laddare.

MiniFinder Kundtjänst

Att enkelt kunna få snabb och professionell support är enligt oss a och o. Växjöbolaget imponerar här med flera typer av kontaktsätt, supportsida och ett varmt bemötande på de frågor vi ställde som anonyma användare. Få hjälp direkt via en popup livechat, eller om du föredrar att mejla finns ett kontaktformulär och adresser på hemsidan samt telefonnummer om du hellre vill ringa.

Leverans och garanti

På MiniFinders hemsida finns lagerstatus samt en tidsangivelse när produkten kan skickas (oftast inom en halvtimma) via Postnord eller DHL utan kostnad (vid expressfrakt tillkommer en kostnad). MiniFinder säljer alla el-produkter med tre års garanti vilket är en trygghet om något skulle ske med GPS:en.

MiniFinder Atto Pro pris

Hur mycket kostar en bättre hund GPS? På MiniFinders hemsida säljs Atto Pro för 2 299 kr för GPS-enheten sen tillkommer ett månadsabonnemang. Om din hund försvinner men kommer tillrätta genom spårsändaren så känns dock detta pris som en bråkdel av värdet du får ut. Garmins populära Alpha 100, som är vanlig inom jakt, kostar 9 299 kr vilket ger en indikation på priserna inom premium segmentet.

Abonnemang och datatrafik

För att kunna använda MiniFinder Atto Pro så behövs det ett aktivt abonnemang vilket kan jämföras med ett billigt mobilabonnemang. Anledningen till abonnemanget är för att det inbyggda SIM-kortet ska kunna leverera data till applikationerna med detaljerad information kring hundens rörelser. Avgift för SIM-kort och datatrafik ingår i abonnemanget och du väljer själv om du vill ha en bindningstid vilket ger lite rabatt eller har det obundet.

 • Bindningstid 24 mån – 89 kr/mån
 • Bindningstid 12 mån – 129 kr/mån
 • Bindningstid 6 mån – 149 kr/mån
 • Ingen bindningstid – 159 kr/mån
Använd hundens egna halsband eller köp till ett från MiniFinder.

Omdöme Atto Pro

MiniFinder Atto Pro är vårt första val när det kommer till GPS-trackers för hund. Det vi gillar med den, förutom att den är liten och robust, är de extra funktionerna. Geofence, skallindikator och olika varningssystemen ger valuta för pengarna. MiniFinder GO-appen är enkel att använda och kräver inga större tekniska färdigheter. Ett smart val för hundägare som vill ha en pålitlig spårsändare till sin hund.

+ Robust och liten design
+ Hög noggrannhet (5 m)
+ Skallindikator
+ Bra batteritid
+ Inkluderar 3 års garanti

– Halsband ingår inte

MiniFinder Atto Pro
MiniFinder Atto Pro
Läs mer och beställ hos MiniFinder
2 299 kr
image

MiniFinder Atto - med röstkommunikation

I slutet av 2015 lanserades MiniFinder Atto som då höjde ribban för spårsändare till djur. Under dessa år har denna GPS-tracker hunnit bli både omtyckt och hyllad av många av landets katt- och hundägare. Men om det finns en uppföljare varför ta med MiniFinder Atto på topplistan? Svaret är att det finns vissa skillnader mellan MiniFinder Atto och Atto Pro som kan vara bra att känna till innan du väljer.

Specifikationer för Atto

Teknisk specifikation
Vattentät Ja, IP-67 certifierad
Mått 65 mm × 35 mm × 16 mm
Vikt 38g
Batteri Lithium-ion, 800mAh
GSM-band 850/1900Mhz, 900/1800Mhz
Strömkälla 110-220V input, 5V output
Drifttemperatur -20°C ~ +65°C
GPS fixtid Aktiv 1s, Varm 35s, Kall 45s
GPS känslighet -158dB
Noggrannhet (position) 5m
GPS chip u-Blox 7
Luftfuktighet 5% to 95% Ej-kondenserande
Batteritid 480h i standby
Minne 8Mb (flash minne)
LED En lampa som indikerar GPS, GSM och spänning

Vilka funktioner skiljer MiniFinder Atto och Atto Pro?  

MiniFinder Atto är till utseendet nästan identiskt med Pro i både mått och vikt. Största skillnaderna utåt är avsaknaden av en PÅ/AV-knapp samt att laddningsuttaget sitter på sidan (inget magnetiskt laddningsuttag). Utformningen av lamporna i antal och placering är också annorlunda gentemot Pro. Om det är en för- eller nackdel är svårt att säga men enligt oss är Atto Pro snäppet vassare med lite enklare laddningsuttag och tydligare lampor.

Röstkommunikation

En funktion hos MiniFinder Atto som inte finns med i Pro är möjligheten att prata med din hund. Enheten stödjer nämligen röstkommunikation vilket betyder att du kan ringa till enheten och ge kommandon till hunden. Det kan till exempel vara så att du via skallindikatorn hör att hunden skäller, för att lugna den kan du då ge lugnande order som ”sitt” eller ”ligg”. En väldigt smart funktion som kan vara händig.

atto minifinder
Varning och larm

Utöver röstkommunikation har Minifinder Atto snarlika funktioner som sin efterföljare. GPS-chippet som används är något mer avancerad hos Atto Pro men samma upplägg med MiniFinder GO gäller även för Atto. Du hittar alltså funktioner som GeoFence, rörelse- och hastighetslarm, historik, varning vid lågt batteri eller förlorad GPS-signal även i MiniFinder Atto.

Atto batteritid

I standby läge har MiniFinder Atto upp till 20 dagar batteritid. Det låter såklart som väldigt länge men här bör det dock tilläggas att vid aktivt användande är batteritiden cirka 2–4 dagar.

Som tidigare nämnt definieras batteritiden av bland annat signalstyrka, användning av röstkommunikation och andra funktioner.

MiniFinder Atto pris

Priset för MiniFinder Atto är 2 299 kr, samma som Atto Pro. Precis som med MiniFinder Atto Pro behövs även här ett abonnemang för att kunna använda GPS-enheten till fullo. Samma abonnemang och rabatter gäller även för Atto.

Omdöme MiniFinder Atto

Är det så att röstkommunikation väger starkt i valet av en spårsändare till din hund så är MiniFinder Atto det bästa alternativet. Om det däremot räcker med en skallindikator och de övriga funktionerna så rekommenderar vi Atto Pro som trots allt är en nyare och lite bättre modell. Som vi nämnt innan beror det helt enkelt på vilket behov du som hundägare har.

+ Röstkommunikation
+ Skallindikator
+ Bra standbytid
+ Inkluderar 3 års garanti

– Saknar magnetiskt laddningsuttag
– Halsband ingår inte

MiniFinder Atto
MiniFinder Atto
Läs mer och beställ hos MiniFinder
2 299 kr
image
tractive-gps-dog-hund

Tractive GPS DOG - avskalad men billig

I det billigare segmentet av GPS:er för hundar rekommenderar vi Tractive GPS DOG. Tractive är ett internationellt företag som utvecklar GPS:er och andra typer av hjälpmedel för djurägare. Företaget har funnits sedan 2012, jobbar i över 150 länder, och har sin bas i Pasching, Österrike. Precis som med MiniFinder används en egenutvecklad mobilapp (funkar även i webbläsaren) för att spåra din hund.

Storleksmässigt är Tractive GPS DOG marginellt större än MiniFinder, men väger endast 30 gram. Det finns en LED- och ljudfunktion och GPS:en är vattentät enligt standard IPX7.

Annan typ av GPS-hållare

Fästet skiljer sig på så sätt att det är en gummiklämma som går att anpassa till olika halsband och bredder, medan hållaren håller fast trackern. Fördelen är att GPS:en enkelt kan plockas av men en nackdel är att vi upplever att fästet inte är särskilt pålitligt i tuffare förhållanden. Det går att köpa till fodral i olika färger och mönster för den som vill ha en mer personlig touch. Men den övergripande känslan av Tractive GPS DOG är tyvärr lite plastig, inte riktigt samma robusta yttre som hos MiniFinder.

Vilka funktioner har Tractive GPS DOG?

Tractive GPS DOG är huvudsakligen till för en sak och det är live spårning. Systemet påminner om MiniFinder och Tractive ger dig möjlighet att få positionering för din hund när och var som helst (där täckning finns). I LIVE Tracking-läge uppdateras platsen var 2:a till 3:e sekund vilket är imponerande. Under bra förhållanden ligger enligt Tractive precisionen på 7 meter vilket är bra men inte utmärkt. Vid sämre väder och terräng kan tillförlitligheten påverkas ännu mer.

tractive hund gps

Tractive GPS Pet Finder

Tractive kallar sin app för ”Tractive GPS Pet Finder” och ingår gratis när du köper deras GPS-enhet. Appen är enligt oss förvånansvärt enkel att använda. Det går att intuitivt hitta det mesta som erbjuds samt smarta diagram och grafer hämtade från din hunds aktivitet.

Specifikationer för Tractive GPS DOG

Teknisk specifikation
Vattentät Ja, IPX7- certifierad
Mått 72 mm × 29 mm × 16 mm
Vikt 30g
Batteri 1 Lithium Polymer (inkluderat)
Batteritid 2-5 dagar
Maxlängd på halsband 2.8 cm
Lampa Inbyggd
Noggrannhet (position) 7m
Platshistorik

En omtyckt funktion är platshistoriken som visar var din hund har varit. Du kan gå in på appen och tydligt se rörelsemönster och platshistorik under den senaste tiden. Här kan du också följa till exempel hur mycket motion hunden fått.

Dela plats

Tractive erbjuder alla med Premium abonnemang (mer om premium längre ner) en funktion som gör det möjligt att dela din enhet och hunds plats med vänner och familjen. Väldigt bra om du till exempel har en hundvakt eller familjemedlem som passar hunden. Allt som behöver göras är att ladda ner appen.

GeoFence

Ett virtuellt staket (geostaket) erbjuds även via Tractive. Funktionen är i princip den samma som hos MiniFinder, du får en notis i appen om din hund vandrar utanför området du angett. Välj själv var hunden får befinna sig i närområdet.

Tractive batteritid

Det är svårt att ge en exakt batteritid på denna typ av produkter. Anledningen är att batteriet påverkas av faktorer som mobilsignal och användning. Räkna med 2 till 5 dagar och en laddningstid på ungefär 3 timmar. Tractive erbjuder också möjligheten att köpa till reservbatteri till ett överkomligt pris.

Tractive Kundtjänst

Upplägget Tractive kör inom kundtjänst och support fokuserar kring deras kunskapsbas. Har finns mängder av frågor och svar som kan hjälpa dig att hitta en lösning på eventuella problem. Ett kontaktformulär finns på hemsidan samt livechat som funkar bra. En klar nackdel är dock Tractive inte har någon svensk kundtjänst, all kommunikation sker på engelska.

Leverans och garanti

Leverans sker inom EU och ditt paket tar cirka 2-5 arbetsdagar. Standardfrakt är kostnadsfritt (0 kr) medans premiumfrakt kostar 100 kr. Tractive har en 14 dagars pengarna-tillbaka-garanti om du inte är nöjd. Garanti sträcker sig över 1 år från köptillfället.

Tractive GPS DOG pris

En Tractive GPS DOG kostar 599 kr på deras hemsida. Det gör att den kvalar in som bäst produkt i vad vi kallar det lite billigare budgetsegmentet.

Tractive GPS-enheter använder precis som MiniFinder ett mobilnätverk för att skicka GPS-koordinater och data till din smartphone eller webbläsare. Abonnemanget är ett fastpris och täcker kostnaden för datapaket. Du aktiverar GPS-enheten och abonnemanget på deras hemsida och kan då välja mellan BASIC eller PREMIUM samt faktureringsintervall.

Abonnemang och datatrafik

BASIC inkluderar GPS-spårning, obegränsad tracking och ”Activity Monitoring”. Det finns tre olika prisintervall du kan välja mellan:

 • BASIC månadsabonnemang för 79 kr
 • BASIC 1 år för 499 kr
 • BASIC 2 år för 899 kr

PREMIUM inkluderar GPS-spårning, obegränsad tracking och ”Activity Monitoring”, delning av position, global täckning, obegränsad platshistorik, GPS-dataexport och specialkundtjänst.

 • PREMIUM 1 år för 599 kr
 • PREMIUM 2 år för 999 kr
 • PREMIUM 5 år för 1 999 kr

Du betalar abonnemanget i förväg vilket gör att du också kan säga upp det när du vill innan nya faktureringsperioden tar vid.

Omdöme för Tractive GPS DOG

Tractive GPS DOG är en liten och enkel GPS anpassad för hundar. En användarvänlig app gör att spårningen är smidig med tydliga kartor, grafer och diagram. Andra bra funktioner som geofence och delning är ett plus. Samtidigt bör man dock känna till begränsningarna i form av lite sämre precision, mindre funktioner, engelsk support och kortare garantitid. Upplägget med två olika nivåer av abonnemang gör att du kan komma billigt undan med BASIC-paketet om det är främsta syftet.

+ Billigare modell
+ Väger endast 30 g
+ Användarvänligt gränssnitt
+ Pengarna-tillbaka-garanti

– Fästet känns något opålitligt
– Saknar svensk kundsupport

Tractive GPS DOG
Tractive GPS DOG
Läs mer och beställ hos Tractive
599 kr
image

Bra att tänka på innan du väljer hundgps

Innan man väljer en hundgps kan det vara bra att tänka på ett par olika saker. Vissa frågar sig säkert om det behövs en GPS till sin hund. Enligt oss på Försäkrahunden är svaret i det flesta fall ja – då det kan vara avgörande för att få tillbaka sin vovve i vissa lägen.

Vad vi framförallt gillar är tryggheten. För även om det inte sker varje dag så är mardrömmen ett faktum om hunden springer iväg och du letar febrilt i grannskapet eller ett stort naturområde utan resultat. Därför tycker vi det snarare är en investering som husse och matte.

hundgps-solnedgang

Vem behöver en GPS till sin hund?

En GPS-tracker passar de flesta hundägare som har en hund som rör sig någorlunda fritt. Det lämpar sig såklart extra bra till jakthundar eller andra typer av brukshundar som rör sig fritt och i svår terräng. Men här inkluderas även vanliga hundraser som får promenera i skogen, i stan eller får gå fritt på gårdsmarker.

Vilka funktioner och tjänster är viktiga för en bra hundgps?

Beroende på användningsområde så kan olika funktioner vara viktiga eller behövas. Vi listar fem områden som vi jämfört när vi valt ut topplistan av GPS:er för hundar.

1. Design och passform

Det är rätt stor skillnad på en hundpejl som väger 250 gram och en GPS-enhet på runt 30 gram. Likaså har halsband och fäste en avgörande roll när hunden bär spårsändaren runt halsen. Robust, liten och lätt är såklart något vi och framförallt hunden föredrar.

2. Tålighet

Att GPS:en är IP-klassad för att tåla vatten och dålig väger känns som ett måste. Men också att laddningsuttag, LED-lampor och andra yttre funktioner klarar dagligt användande och påfrestelserna som uppstår.

3. Precision

Att GPS:en visar rätt position är lika viktigt som alla de andra funktionerna tillsammans. Annars spelar det inte så stor roll vad man hänger runt halsen på hunden. Att noggrannheten på trackingen uppgår till max några meter är alltså av största vikt.

4. Batteritid

Hur länge batteriet håller är precis som en mobiltelefon svårt att säga, det beror på hur mycket man använder den. Här förväntas dock minst ett par dagars batteritid samt att man enkelt kan ladda upp enheten igen.

5. Kundtjänst

Förvånansvärt många bortser hur viktigt det är med en snabb och professionell kundtjänst. Efter alla tester inom försäkringsbranschen tycker vi att support och trevligt bemötande är avgörande i många fall.

Frågor och svar om hund GPS

Finns det hund GPS utan abonnemang?

Ja, det finns gps:er för hundar utan abonnemang. GPS-enheter kan till exempel använda kontaktkort där sms används som huvudsakligt spårmedel. Däremot rekommenderar vi du väljer en med abonnemang så att du kan använda spårsändaren fullt ut. Är du osäker går det alltid att börja med ett obundet eller kortare abonnemang.

Vad är räckvidden för en GPS-tracker?

Både MiniFinder och Tractive har obegränsad räckvidd och inga avståndsbegränsningar. GPS:en funkar i större delen av världen dock är det bra att känna till att det finns begränsningar som vanlig användare. MiniFinder gäller inom EU, men kan aktiveras att fungera i hela världen till en extra avgift. Tractive kräver istället att du har ett PREMIUM-konto för att kunna ta del av spårning i större delen av världen.

Behöver jag ett mobilnät för att GPS-trackern ska fungera?

Det behövs täckning för att GPS-enheten ska fungera. På samma sätt som en mobiltelefon endast fungerar på platser med täckning. MiniFinder har en inbyggd funktion som kan logga positioner utan täckning och sedan föra över positionerna när täckningen är tillbaka.

Går det att använda en hundgps till en katt?

Det funkar alldeles utmärkt! MiniFinder fungerar till hund, katt, häst och andra djur som kan tänkas behöva spårsändare. Det går också att använda GPS-enheten till andra saker som resväskan, handväskan eller datorväskan. Tractive har en motsvarande GPS för katter som rekommenderas istället.

Vad kostar hund GPS:er?

Priserna skiljer sig åt relativt mycket. Allt från ett 500 kr till 10 000 kr och uppåt. Det beror helt enkelt vilka funktioner du vill ha samt kvalité på produkten och precision på GPS:en.

3 Kommentarer
 1. Atto är helt suverän hjälper oss hålla reda på våra hundar!

 2. Om både jag och min fru vill använda atto behöver vi var sitt abonnemang eller kan vi logga in på var sin telefon?

  • Hej Klas,

   Enligt Minifinders kundservice går det att använda en Atto till flera mobiler. Ni använder helt enkelt samma inloggningsuppgifter på båda mobilerna.
   //Försäkrahunden

Lämna en kommentar

Försäkrahunden
Logo