Flockförsäkring

flockforsakring

Flockförsäkring för hundar

För dig som har många hundar är det vanligt att hundförsäkringsbolagen har något som de kallar för flockförsäkring. Gränsen för att det ska räknas som en flock brukar vara att försäkringen ska tecknas till åtminstone 4 hundar men vissa bolag kräver upp till 10 hundar eller över.

En flockförsäkring för hundar fungerar på ett lite annorlunda sett om du jämför med en vanlig hundförsäkring. Skillnaden är att flockförsäkringen vanligen tecknas som en kollektiv försäkring där det finns ett gemensamt ersättningsbelopp för hela flocken. Detta beloppet brukar vara ungefär 100 000 kr och innebär att alla hundar kan använda sig av försäkringen.

Försäkra alla samtidigt

Genom att du tecknar en flockförsäkring så slipper du att teckna många olika försäkringar till varje hund och eftersom att det med stor sannolikhet inte är alla hundar som behöver uppsöka vård under ett och samma år så blir detta ett bra alternativ!

Högre självrisk
En viktig sak att tänka på med flockrisken är att den fasta självrisken ofta blir högre. Detta är inte så konstigt eftersom att det finns en självriskperiod där du endast behöver betala hela den fasta självrisken en gång.

TOPPLISTA FLOCKFÖRSÄKRING

moderna logo topplista

Moderna Flockförsäkring

» 100 000 kr i ersättningsbelopp

» Vem som helst som har 10 hundar kan teckna

sveland-forsakring

Sveland Flock

» 80 000 kr 6-19 hundar, 100 000 kr över 20 hundar

» Endast aktiva uppfödare får teckna

agria-djurforsakring

Agria Flock

» Valbart 120 000 i ersättningsbelopp

» Minst 4 hundar

3 Kommentarer
 1. Billigast på flock

 2. Har 4 hundar ,undrar över flockförsäkring .
  Men då står det att 4 hundar då ska du vara uppfödare . Har du 10 eller fler behöver du INTE vara uppfödare. Tycker det låter lite knasigt . Som uppfödare har du ofta fler än 4 hundar som privat oftast 4 eller fler.

  • Svar Profilbild
   Försäkrahunden juni 5, 2020 at 8:49 f m

   Hej Åsa,
   Tack för din kommentar, vi rekommenderar dig att kontakta Moderna direkt (010-219 10 90) och höra med dem.

Lämna en kommentar

Försäkrahunden