Hundförsäkringsbolag

Bought By Many

Helt ny utmanare med ett komplett erbjudande

Bought By Many är Sveriges nyaste tillskott inom hundförsäkringar. Fokus ligger på djurförsäkringar och erbjuder enligt dem själva ”omfattande skydd till bra priser”. Försäkringen innefattar flertal helt nya typer av förmåner som vi tittar närmare på i denna recension.

Bought By Many grundades 2012 till följd av ett växande missnöje av allt dyrare och krångligare försäkringar. Idag är försäkringsbolaget en av de ledande aktörerna för djurförsäkringar i Storbritannien med ett koncept som bygger prisvärda försäkringar med tydliga villkor framtagna specifikt för hund- och kattägare. Bought by Many har över en halv miljon kunder och har det senaste åren legat i topp bland nöjdast försäkringskunder.

Bought By Many kontaktuppgifter

Kontaktuppgifter

Hemsida

https://se.boughtbymany.com

Telefon

Kundtjänst på telefon 041 088 02 02

Öppettider

Måndag till fredag: 09.00 – 17.30

E-post och kontakt

E-post: djursupport@boughtbymany.com

Meddelande och Live Chat här

Adress

Bought By Many Betyg

9
Betyg

Komplett

På Försäkrahunden har vi väntat länge på ett försäkringsbolag som väljer att utmana och förbättra villkoren för hundägare. Bought By Many må vara nya i Sverige men deras försäkringar Standard och Premium är väldigt bra. Inga restriktioner för olika raser kombinerat med en erfaren kundtjänst, helt nya typer av förmåner och flexibel självrisk med en självriskperiod på 365 dagar placerar Bought By Many direkt i toppskiktet.

9Expert Score
Försäkringsskydd
10
Självrisk
9
Villkor
9.5
Rabatt och priser
8
9.1Läsarnas Betyg
Försäkringsskydd
9.3
Självrisk
9.2
Villkor
9.5
Rabatt och priser
8.7

Plus
 • Försäkring utan rasrestriktioner
 • Teckna från 4 veckors ålder eller för äldre hund - inget ålderstak
 • Självriskperiod på 365 dagar och 0 kr som alternativ i fast självrisk
 • Marknadens högsta ersättningsbelopp och inkluderad livförsäkring med premium
 • Samma försäkringsnivå när hunden blir äldre
Minus
 • En ny aktör på den svenska djurförsäkringsmarknaden

Lämna en kommentar  |  Läs kommentarerna

FÖRSÄKRINGSSKYDD

Vad ingår i Bought By Many Hundförsäkring?

Bought By Many har ett grundskydd som täcker bland annat veterinärvårdskostnader, dolda fel och FirstVet rådgivning. Det är grundskyddet även kallat bas. Därefter erbjuder Bought By Many två till nivåer av skydd som heter Standard och Premium. Upplägget är likt många andra försäkringsbolag ett bra sätt att nå ut till alla typer av försäkringsbehov.

  » Bought By Many – Bas
  » Bought By Many – Standard
  » Bought By Many – Premium

Vad vi framförallt gillar är att det verkar som Bought By Many är en av få aktörer som verkar lyssnat på sina kunders behov. Utöver villkor som ligger i framkant har de även valt att inkludera nya typer av förmåner som vi länge väntat på inom den svenska djurförsäkringsmarknaden. Låt oss kika lite djupare på de olika delarna i nästa stycke.

Försäkringsvillkoren på sidan är uppdaterade 2019-09-10 vilket är det senast tillgängliga. För att läsa samtliga försäkringsvillkor för Bought By Many hundförsäkring kan du öppna länken nedan.

Bought By Many Försäkringsvillkor och Förköpsinformation
https://se.boughtbymany.com/hundforsakring

Veterinärvård

Alla raser är välkomna utan begränsningar
Bought By Many har valt att sätta ribban högt direkt vid nytecknande. Äntligen ett försäkringsbolag som valt att helt skippa alla typer av begränsningar och restriktioner för vanliga raser som bostonterrier, mops, engelsk och fransk bulldogg. Vi på Försäkrahunden hoppas att fler försäkringsbolag tar efter här, då vi vet att det är en av de vanligaste fallgropparna när det gäller nekad ersättning.

  » Alla raser kan tecknas helt utan snåriga restriktioner om vad som ingår eller ej för din hundras.

Teckna redan vid 4 veckor och inget ålderstak
Ytterligare ett område där Bought By Many gått in som marknadsledande är teckningsålder, här tillåts hundförsäkring redan vid 4 veckors ålder (6 veckor är vanligt). Som valpägare kan det vara en stor fördel då första veckorna oftast innefattar sin beskärda del av stressmoment. För dig med en äldre hund gäller ej den generella 7 års regeln (endast bas) utan de går att teckna både Standard och Premium då inget ålderstak är satt för dessa nivåer.

  » Du kan teckna från 4 veckors ålder eller om din hund är inne på sina äldre dagar.

Samma ersättningsbelopp livet ut och självriskbelopp på 365 dagar
En annan viktigt punkt gäller veterinärvårdsbeloppet. Här är det vanligt att försäkringsbolagen väljer att efter en viss ålder börja sänka ersättningen år för år. Bought By Many har valt att inte sänka försäkringsbeloppet när din hund blir äldre vilket kan spara dig åtskilliga tusenlappar när risken för veterinärbesök ökar. Självriskperioden (bara en fast självrisk även vid flera besök) som är ytterligare en viktig aspekt är satt till 365 dagar vilket tillsammans med Moderna är längst på marknaden.

  » Bought By Many erbjuder samma ersättningsbelopp livet ut samt 365 dagar i självriskbelopp.

Karenstid och försäkringsbyte
Karenstiden för Bought By Many är 14 dagarna från att du tecknar, med andra ord betalas ingen ersättning ut under denna tid. Däremot gäller inte karenstiden om ditt djur var försäkrat hos ett annat försäkringsbolag fram till startdatumet för den nya försäkringen. Det är med andra ord ingen karensrisk att byta till Bought By Many. En sista sak som är värt att nämna är att veterinärvårdsförsäkring inkluderar om din hund behöver somna in vilket inte alltid är en självklarhet eller kräver tillägg hos andra bolag.

  » 14 dagars karenstid eller 0 dagar om du har en tidigare hundförsäkring.

Försäkringsnivå

Bought By Many Bas 

En enklare form av grundförsäkring
Nästan alla försäkringsbolag erbjuder ett enklare grundskydd för olycksersättning och det gör även Bought By Many. “Bas” täcker upp till 30 000 kr i veterinärvårdskostnader. Förutom många av fördelarna som nämnts i “Veterinärvård” inkluderas dolda fel, tandskador vid olycksfall och FirstVet fri rådgivning.

Tänk på att Bas är precis vad det låter, en billig typ av grundskydd som är bättre en ingen försäkring men saknar fullgott skydd. Vi rekommenderar sällan bas alternativet för den som förväntar sig en hundförsäkring med bra skydd och ersättning. Ersättningsbelopp på 30 000 kr kan låta mycket men för många veterinärbehandlingar behövs tyvärr det dubbla eller mer.

 Bought By Many Standard 

Ett genomtänkt försäkringsskydd
När vi jämför Boughy By Many Standard med konkurrerande försäkringar i samma ersättningsklass är denna utan tvekan en av de absolut bästa. Så vad ingår förutom ersättningskostnader på 60 000 kr? Vi nämnde ett flertal unika förmåner under ”Veterinärvård”-stycket, utöver dessa inkluderas: dolda fel, tandsjukdomar, tandvård, medicin, MR/CT-röntgen, strål- och cellgiftbehandling och rehabilitering (6 000 kr). Priset för Standard har i våra jämförelser varit förvånansvärt bra i förhållande till vad som ingår.

Nya typer av försäkringsförmåner
Boughy By Many har också lagt in lite mer ovanliga förmåner så som hjälp vid beteenderubbningar, ersättning för ordinerat foder (3 000 kr), ersättning vid avlivning (2 000 kr), ersättning om någon tar hand om din hund vid nödsituation samt skydd inom hela EU.

 Bought By Many Premium 

Sveriges mest kompletta hundförsäkring
Letar du efter marknadens mest kompletta skydd för din hund, utan restriktioner för olika hundraser? Bought By Many har med sin försäkring Premium på allvar satt ordentlig press på de resterande försäkringsbolagen att förbättra sina villkor.

Högst skydd av samtliga försäkringsbolag
Premium har ett försäkringsskydd på 140 000 kr (högst på marknaden) och här inkluderas allt som nämnts i ”Veterinärvård” samt delarna som ingår i Standard. Den stora skillnaden förutom det höga ersättningsbeloppet är blandat annat skydd upp till 70 000 kr om din hund springer bort, blir stulen eller avlider. Ordinerat foder upp till 7 000 kr och en rehabiliteringsnivå på 14 000 kr.

Försäkringsnivå
Belopp
MR/CT
Medicin
Dolda Fel
Rehab
Bas
30 000 kr
Ingår ej
Ingår ej
Ingår
Ingår ej
Standard
60 000 kr
Ingår
Ingår
Ingår
6 000 kr
Premium
140 000 kr
Ingår
Ingår
Ingår
14 000 kr

SAMMANFATTNING TABELL

Bought By Many Bas Standard Premium
Dolda fel
Tandvård
Medicin
Rehabilitering
Beteenderubbningar
Ordinerat foder
MR-, CT- och scintigrafi
Ersättning vid avlivning
Fri rådgivning via FirstVet
Livförsäkring

SJÄLVRISK

En flexibel självrisk

Självrisk är en av de viktigaste delarna för att beräkna kostnaderna för din hundförsäkring. Försäkringsbolagen delar upp självrisken i två delar, en fast självrisk och en rörlig. Lägre rörlig och fast självrisk ökar månadspremien och tvärtom. Du avgör själv hur du vill lägga upp din självrisk där den rörliga kommer som två alternativ, 15 % och 25 %. Den rörliga självrisken betalas för varje veterinärbesök.

Välj själv om du vill ha fast självrisk eller inte
För den fasta självrisken har Bought By Many tagit fram ett nytt koncept. Här går det nämligen välja mellan 0 kr, med andra ord ingen fast självrisk alls, 1 500 kr och 3 500 kr. Den fasta självrisken betalar du endast en gång per 365 dagar. Om din hund blir sjuk och behöver fler veterinärbesök betalar du endast fast självrisk inom de fria dagarna.

Att Bought By Many erbjuder 0 kr i fast självrisk ytterligare en sådan sak där vi tror företaget verkligen lyssnat på sina kunder. Inte alla hundägare har en ekonomi som klarar att betala tusentals kronor i självrisk vid ett oväntat veterinärbesök.

» Rörlig självrisk: 15 % eller 25 %

» Fast självrisk: 0 kr, 1 500 kr eller 3 500 kr (självriskperiod 365 dagar)

TILLÄGGSFÖRSÄKRINGAR

Pengarna tillbaka

Har du en hundras med låg skaderisk? Lägg på ”Pengarna tillbaka” och få tillbaka 20 % av din årliga premie för varje år som ditt djur är skadefritt. En helt ny tilläggsfunktion på marknaden som sannolikt kommer bli populärt bland många hundägare.

» Spara 20 % av din årliga premie

Tidigare besvär

Undvik begränsningar när du byter försäkringsbolag genom att inkludera detta tillägget för Bas, Standard eller Premium. Här går Bought By Many in och ersätter upp till 7 000 kr för veterinärskostnader om din hund får besvär med något som det redan har behandlats, medicinerats eller undersökts för inom de två senaste åren och senast 3 månader innan din försäkring börjar gälla.

Livförsäkring

En livförsäkring från Bought By Many går att teckna upp till 7 års ålder. Ersättningen för kunder med Bas är 5 000 kr och för Standard är ersättningen 10 000 kr. Om du redan tecknat eller funderar på att teckna Premium ingår en livförsäkring upp till 70 000 kr.

Livförsäkringen täcker om din hund försvinner, blir stulen eller behöver avlivas. Den innefattar inte restriktioner för raser och inkluderar även hittelön och hjälp vid sökande efter en bortsprungen hund.

» Livförsäkring med upp till 70 000 kr i ersättning

RABATT

Få 15 % rabatt hos Boughy By Many

För dig som behöver teckna försäkring för fler än ett djur inkluderas en 15 % rabatt hos Bought By Many. Försäkringsbolaget har helt enkelt valt att erbjuda en försäkring med förmåner som sträcker sig längre en samtliga försäkringsbolag på marknaden istället för kortsiktiga rabatter vilket är något vi förespråkat för länge.

OMDÖME FÖR BOUGHT BY MANY

9 Betyg
Komplett

På Försäkrahunden har vi väntat länge på ett försäkringsbolag som väljer att utmana och förbättra villkoren för hundägare. Bought By Many må vara nya i Sverige men deras försäkringar Standard och Premium är väldigt bra. Inga restriktioner för olika raser kombinerat med en erfaren kundtjänst, helt nya typer av förmåner och flexibel självrisk med en självriskperiod på 365 dagar placerar Bought By Many direkt i toppskiktet.

9Expert Score
Försäkringsskydd
10
Självrisk
9
Villkor
9.5
Rabatt och priser
8
9.1Läsarnas Betyg
Försäkringsskydd
9.3
Självrisk
9.2
Villkor
9.5
Rabatt och priser
8.7
Plus
 • Försäkring utan rasrestriktioner
 • Teckna från 4 veckors ålder eller för äldre hund - inget ålderstak
 • Självriskperiod på 365 dagar och 0 kr som alternativ i fast självrisk
 • Marknadens högsta ersättningsbelopp och inkluderad livförsäkring med premium
 • Samma försäkringsnivå när hunden blir äldre
Minus
 • En ny aktör på den svenska djurförsäkringsmarknaden
Lämna en kommentar  |  Läs kommentarerna
1 Kommentar
 1. 4.85
  Försäkringsskydd
  100
  Självrisk
  100
  Villkor
  100
  Rabatt och priser
  90

  Haft Bougt By Many för min pinscher när jag bodde i London 2017-2018 år. Deras kundtjänst var fantastisk och raka motsatsen till Sveland som jag hade tidigare (rekommenderar ej). Var hos veterinären två gånger gick hur bra som helst dessutom hade jag ingen fast självrisk 🙂

  Plus: Bra kundtjänst
  Gilla(6) Ogilla(4)You have already voted this

Lämna en kommentar

Ditt Betyg